Att flasha en Arduino med X-mas lights-mjukvaran

Om man inte har så mycket erfarenhet av programmering och Arduino kan det vara lite klurigt att tolka felmeddelanden som uppstår när man exempelvis försöker flasha sin ”X-mas lights by m.nu” med den senaste mjukvaran.

Här är ett vanligt felmeddelande:

Massor av fel ju! Men det intressanta här är att det är bara de två första raderna som visar det faktiska felet. Övriga rader är bara följdfel. Så vad är det som händer?

Jo, koden söker efter ett bibliotek och det visar sig att detta inte är installerat. Det gör att när programmet försöker skapa ett ”Adafruit_WS2801”-objekt går det inte, på grund av att det objektet inte finns definierat någonstans. Övriga rader spottas ut på grund av att objektet inte skapats korrekt och därmed inte går att anropa.

Detta löser man genom att ladda ner och installera biblioteket! 😀

Ifall någon inte vet hur man installerar Arduino IDE så laddas den ned här: http://arduino.cc/en/Main/Software

Installation av Adafruit_WS2801-biblioteket

Biblioteket som behövs finns att ladda ner på Adafruits Github. Klicka på ”Download ZIP” på högersidan (direktlänk här). Öppna ZIP-filen så möts du av en mapp. Denna ska du placera i mappen ”libraries” som ligger i din Arduino sketch-mapp. Var denna mapp finns kan du se genom att starta IDEn, klicka på File -> Preferences så står sökvägen högst upp under ”Sketchbook location”.

Om du efter att ha lagt in mappen här, startar IDEn och flashar din Arduino med koden så ska det fungera!

Lämna ett svar