Fibaro Home Center 2 – LUA-scen för att tända/släcka belysning – avancerade versionen

Fibaro Home Center 2 har stöd för scener som skrivs med LUA-kod. Möjligheterna är mycket stora att göra användbara avancerade scener. Vi har tänkt att vi i några korta guider ska presentera ett par olika scener.

Syftet med denna scen är att tända och sedan automatiskt släcka belysningen i våra lokaler.

  • Om rörelse detekteras i lagret tänds all belysning förutom vid Micron och hålls tänd i 20 minuter om ingen ny rörelse detekteras.
  • Om rörelse detekteras vid micron tänds all belysning och hålls tänd i 5 minuter om ingen ny rörelse detekteras.

TAnken med att ha två olika timervärden är att det inte är säkert att belysningen behövs i lagret bara för att man varit vid micron, och är man vid micron är man inte där särskilt länge.

Rörelsesensorn i lagret sitter inte helt optimalt till så man får gå en bit i mörker för att den ska triggas, och då är det fiffigt att tända allt när man är vi micron så man slipper gå i mörker i lagret. (Hänger ni med?)

Rörelsesensorn i lagret tänder dock inte vid Micron, för kommer man från lagret sitter rörelsesensorn bra till och tänder lampan lagom tills man är framme

Scriptet är välkommenterat, självklart är det bara att fråga om något är otydligt.

För att scriptet ska fungera måste variablerna timerMicro och timerLager vara skapade i panelen variabler. Här kan du läsa mer om variabler.

 

 

 

Lämna ett svar