Rapportera till temperatur.nu

Introduktion

Som många säkert känner till så startade m.nu genom sidan temperatur.nu. De bägge sidorna drivs nu parallellt men vår egen Erik F är fortfarande pappa över bägge.

Temperatur.nu gör det möjligt för vem som helst att rapportera sin lokala utomhustemperatur till hemsidan och på så sätt hjälpa andra att få lokal väderinformation.

Krav

För att det skall vara intressant att lägga till just din temperatur måste ett par krav vara uppfyllda:

  • Temperatur.nu får tillgång till temperaturen dygnet runt. Temperaturen du rapporterar ska vara skuggtemperaturen. Det är lämpligt att mäta och rapportera temperaturen från två väderstreck så minskar risken för problem med solinstrålning.
  • Temperaturen bör ha en upplösning på 0,1 grader.
  • Temperaturen bör uppdateras var femte minut eller oftare.

Hur gör man då?

Det finns en mängd olika sätt för den händige. I princip räcker det med en textfil som temperatur.nu kan komma åt och vips så är man igång.

Vi går igenom de olika rapporteringssätten nedan.

Temperatur.nu reporter

Det absolut enklaste sättet är att köpa en färdig reporter. Det enda som behövs är denna produkt. Du väljer bara hur långa kablar du behöver till temperatursensorerna, och när du fått hem produkten monterar du sensorerna i två olika väderstreck. Sen är du igång och bidrar till den ständigt växande gemenskapen med människor som rapporterar sin utomhustemperatur till temperatur.nu!

Temperatur.nu reporter DIY

Gillar man temperaturreportern men vill komma lite billigare undan eller bara gillar att pyssla själv har vi publicerat en guide om hur man kan bygga den helt själv. Detta är betydligt klurigare men ett perfekt helgprojekt!

Guiden hittar du här: https://blog.m.nu/temperatur-nu-reporter-bygg-en-du-med/

Direkt från en styrenhet

Eftersom många redan har en rad temperatursensorer i sitt smarta hem så kan man såklart rapportera direkt från sin styrenhet. I separata inlägg går vi igenom hur man gör från respektive enhet. Kom dock ihåg att det är utomhustemperaturen som är intressant för temperatur.nu!

Övriga sätt

Det går även att ge temperatur.nu tillgång på andra sätt:

12,23 går lika bra att använda som 12.23.

Lämna ett svar