Vem är Anna Sandahl?

Vad gör du hela dagarna?

Mitt jobb är varierande och ingen dag är den andra lik. En stor del av tiden jobbar jag med teknisk support där jag främst svarar på frågor via mail. Övrig tid lägger jag på att testa nya produkter (ibland i samarbete med utvecklarna av produkten) eller skriva blogginlägg för att informera och inspirera. När jag får ha fri lek bygger jag helst projekt med lysdioder.

När vi tar egna produktbilder är det ofta jag som håller i kameran. Jag tycker det är kul att fotografera produkter i sin ”naturliga miljö”. Dessutom har jag tagit bildbehandlingen ett steg vidare in i Photoshop och börjat göra en del av vårt marknadsföringsmaterial.

Vad är det bästa med att jobba på m.nu?

Att jag får använda, testa och leka med teknik utan att själv behöva utveckla den. 🙂 Jag har stor nytta av mina drygt tio års erfarenhet som teknikutvecklare, men tycker det är roligare att möta tekniken från det här hållet. Det är även väldigt givande att få förklara teknik samt inspirera andra. Jag brinner alldeles särskilt för att göra teknik tillgänglig för alla och strävar efter att jobba inkluderande. Det är också lyxigt att få chansen att göra projekt på jobbet som jag annars hade gjort på min fritid.

Har du någon rolig anekdot från din tid på m.nu?

En rolig detalj som utomstående inte känner till, men som är ett exempel på vad som gör m så annorlunda som arbetsplats, är att vi inte har pappershanddukar på toaletten utan varsin frottéhandduk uppmärkt med namn… Jag brukar beskriva m som ett familjeföretag fast vi inte är släkt med varandra.

Jag vill också tipsa om vår Youtube-kanal. Vi har spelat in en mängd filmer och haft väldigt roligt under tiden. Min favoritfilm finns dock bara på Facebook och är vår Mannequin Challenge.

Vilken är din favoritprodukt på m?

Lysdioder i allmänhet och Neopixlar i synnerhet. Det kanske märks bland några av de projekt jag gjort. Just Neopixlarna gillar jag för att de är smidigt adresserbara RGB-dioder. De kan lysa med vilken färg och styrka som helst och det är upp till en själv att programmera dem.

En annan favorit är krympslang. Oerhört användbart till allt möjligt och så mycket bättre än tejp. Varje hem bör ha ett litet sortiment av krympslang tycker jag. Har skosnöret tappat sin plastbit i änden? Krympslang! Har din glasögonskalm spruckit? Limma med superlim och stadga upp med krympslang!

Har du någon favoritautomation?

Min favoritteknologi för hemautomation är Z-wave, men känslan är att vi går mer och mer mot att ett hem sällan bara har en teknologi för hemautomation utan har en blandning.

Min favoritautomation hemma är dörr/fönster-sensorn i brevlådan som gör att vi får ett mail varje gång vi får fysisk post så vi slipper kolla brevlådan i onödan.

Vad händer framåt?

Jag fortsätter min strävan att göra världen lite ljusare – en lysdiod i taget. 🙂

Avslutningsvis, vem är Anna och vem är Anna?

Anna S. på supporten
Anna E.B. på ekonomiavdelningen

Lämna ett svar