Vem är Erik Freiholtz, VD på m.nu?

Erik Freiholtz har jobbat med m.nu jättelänge! Eller i vart fall sedan 2006 då han startade företaget. Vad gör du egentligen hela dagarna?

Allt möjligt! Så långt som möjligt försöker jag prioritera affärsutveckling. Det vill säga att hitta nya samarbeten och att hitta nya spännande produkter. Jag hjälper även till precis överallt där det behöver hjälpas till. Är det högt tryck på pack och plock hjälper jag till där och när det är mycket på supporten tar jag ett och annat mail. Det blir även en del ekonomisnack med företagets Controller – men bokför gör jag ytterst sällan numera.

Varför startade du m.nu?

För att göra en lång historia kort: Jag började i mitten av 00-talet att sälja uppkopplade temperatursensorer på min fritid, och sortimentet har växt med tiden. Första riktigt stora försäljningssuccen var när Raspberry Pi kom och nästa riktigt stora händelse var när vi började sälja Z-Wave.

Målet från början var att ha kul och jag strävar fortfarande efter att alla ska ha kul och att alla ska vara nöjda med m.nu – det är trots allt ett hobbyprojekt som har spårat ur. Och jag har bara jobbat heltid med m.nu sedan december 2016 – även om jag haft anställd personal sedan 2009.

Jobbigaste stunden på m.nu?

När Raspberry Pi B+ släpptes och inga av de tusentals lådor vi hade i lager passade till den nya modellen. På den tiden var detta en stor sak och det tog lång tid att bli av med de gamla lådorna.

Roligaste stunden på m.nu?

Svårt! Det är roligt mest hela tiden. 🙂
Men att se personalen ta ansvar och lösa saker bättre än vad jag själv skulle gjort är superkul! (Och det händer ofta!) Att lösa kniviga problem är roligt. Och att hitta nya kul produkter. Och att träffa inspirerande människor som jobbar med och använder produkterna. Och att ta hem nya stora affärer.

Listan kan göras hur lång som helst!

Vilken är din favoritprodukt på m?

Jag har inte någon direkt favorit, men såklart gillar jag produkter som säljer bra som tex Qubinos Flush Dimmer. En annan produkt som jag gillar skarpt är Wemos D1 Mini, detta då den är så flexibel och går att använda till så många olika saker.

Vad händer framåt?

Vi fortsätter att jobba stenhårt med att ha nöjda kunder, ta in ny produkter och att skapa bra innehåll runt produkterna

Avslutningsvis, vem är Erik och vem är Erik?

Erik F – VD/grundare

Erik K – supporten

Lämna ett svar