RFID/NFC-ring

Har du, liksom vi, någon i din närhet som skaffat ett RFID/NFC-implantat? Är du också sugen på funktionen, men inte så förtjust i nålar och en permanent lösning? Gör som vi och bygg en ring med en RFID/NFC-tagg!

Platsannons – m.nu söker timvikarier för omgående anställning

HJÄLP! Vi behöver timvikarie(r) för omgående anställning.

Styra värme direktverkande el (elelement) via Z-Wave

En vanligt förekommande fråga på vår support är hur man styr värme när man har elelement. Vi går igenom hur du kan göra för att styra dina elelement via Z-Wave

Blinkande skor för ”vuxna”

Ända sedan jag såg en ung bekants blinkande skor har jag velat ha såna själv. Hennes skor blinkade när hon gick, sprang, hoppade eller bara rörde foten i luften. En snabb undersökning visade att såna skor tyvärr inte görs i så stora storlekar som jag drar. Pålitliga Adafruit inspirerade dock till en lösning med LED-lister, lösa Neopixlar och en Gemma per sko för styrning.

Dekorera med elektrisk textilslöjd (första varianten)

Så här dekorerade vi en m-tröja med blinkande lysdioder.

Dekorera med elektrisk textilslöjd

Så här dekorerade vi en m-tröja med blinkande lysdioder.

KITtyBot – den lilla fyrbeningen

Denna lilla gästblogg handlar om den lilla fyrbenta robot som jag ägnat delar av min fritid åt under snart två år. Varför konstruerar man en robot och varför väljer man att göra som jag gjort? Ja, jag hoppas att jag kan ge en liten bakgrund här och samtidigt inspirera andra till vad man kan åstadkomma för en ganska rimlig summa pengar.

Kemikalieskatten – vad innebär det på priserna på m.nu

Den nya kemikalieskatten kommer att påverka dig som handlar hemautomation - vi går igenom hur!

Batteriförbrukning på Z-Waveprodukter

Bra att veta gällande batteriförbrukning till våra Z-Waveprodukter

Nybörjarguide till Z-wave

Du kanske är lite sugen på att prova på hemautomation, kanske mer specifikt Z-Wave, men vet inte var du ska börja? Varför behöver man en kontroller? Vad är en insatsbrytare? Svaren på grundläggande frågor om Z-Wave hittar du här!