Nu när våren är här och man börjar ta fram sina robotgräsklippare är det inte helt ovanligt att man upptäcker att guidekabeln eller gränskabeln (även kallad slingkabel) har gått av.

Som tur var finns det ett enkelt knep för att laga den som inte kräver några verktyg!

Köp några Scotchlok 314 så är det sedan bara att skarva ihop ändarna. Scotchlok 314 skapar en vattentät skarv och skalar kablarna automatiskt.

Kabeln räcker för att skarva direkt?

Om avgränsningskabeln har tillräckligt mycket till övers är det bara att stoppa in de två ändarna i varsitt hål på skarvdonet och trycka till. Vid tilltryckningen skalas kablarna automatiskt och en vattentät skarv uppnås! Se bild nedan.

Måste lägga till en bit?

Om avgränsningskabeln inte räcker för att koppla in direkt i ett skarvdon så kan man lägga till en extra bit med kabel. För in ena änden av den extra kabeln i ett av skarvdonen. Klipp till en ny kabel och för in ena änden i samma skarvdon och tryck till. Kabeln skalas automatiskt.

Ta sedan andra änden av den nya kabeln och för in i ett nytt skarvdon. Koppla sedan ihop det nya skarvdonet med den andra änden av den ursprungliga kabeln och tryck till. Kabeln skalas automatiskt.

Voila! Du har nu förlängt kabeln och skarvat ihop din avgränsningskabel. Se bild nedan.