Vi har senaste tiden fått många frågor kring Sunrichers ZigBee fjärrkontroller och hur svåra de är att få att fungera. Det är dock lättare än man tror och vi går i detta inlägg igenom grunderna för att få till det!

Para med styrenheten först

Börja med att para ihop både lampan du vill styra och fjärrkontrollen med din styrenhet, t ex Homey eller Philips Hue Bridge.

Oftast har inte styrenheterna stöd för fjärrkontrollen, men detta gör inget. I Homey väljer man att lägga till en enhet från “Homey” och sedan “ZigBee”. Den kommer dyka upp som en okänd enhet.

I Philips Hue Bridge märks inget alls. I appen ser det ut som om man fortfarande söker efter fjärrkontrollen, så man får hålla koll på indikatorlampan på fjärrkontrollen för att se när den är parad.

Touchlink mellan fjärrkontrollen och lampan

När både fjärrkontroll och lampa är parade med styrenheten följer du instruktionerna i fjärrkontrollens manual för att para med “touchlink”. Oftast klickar du på en viss knapp och håller sedan fjärrkontrollen nära (inom några få centimeter) från lampan som skall kontrolleras.

Voila! Efter att lampan och fjärrkontrollen är ihop-parade med touchlink fungerar det som tänkt.

Du kan välja att kontrollera lampan via fjärrkontrollens olika funktioner eller via styrenheten. Notera dock att uppdateringarna i gränssnittet när man ändrar med fjärrkontrollen kan vara något fördröjda.

Här kan ni köpa dem

Blev ni sugna på en fjärrkontroll? Följande finns i sortimentet i dagsläget: