För att lugna elektrikerna brukar vi argumentera för följande punkter:
- Det handlar om helt vanliga brytare och dimrar som begåvats med Z-Wavechip vilket gör att de enkelt går att fjärrstyra. Det finns utöver brytare och dimrar även en stor mängd olika sensorer.
- Kopplas enkelt in enligt instruktioner i manualen och de inkluderas sedan i den valda styrenheten. Installationen tar vanligtvis endast någon minut per brytare/dimmer.
- Framtidssäkert – många stora aktörer satsar på Z-Wave, ex Fibaro, D-Link, Huawei, LG, Smart Things.
- Det går att blanda produkter från olika varumärken och systemet är därmed mycket framtidssäkert. Om en tillverkare skulle försvinna så kommer det att gå att byta ut mot andra märken.
- Nolla behöver vanligtvis finnas framdraget där dimmern/brytaren ska installeras.
- Hårdvara är inte särskilt dyr – en smart dimmer kostar normalt ungefär lika mycket som en dum dimmer.
- Trappkoppling med två väggknappar
- Brytare – den sätts där tändtråden går upp till lampan.
- Dimmer – knapparna görs återfjädrande och dimmern installeras där tändtråden går upp till lampan. Säkerställ att dimmerns ingång får en slutning när någon av de återfjädrande knapparna trycks in. Vid sparkoppling är detta normalt inte något problem, vid vanlig trappkoppling behöver du säkerställa att brytarna inte motverkar varandra
- 433MHz-produkter rekommenderas inte då den trådlösa kommunikationen helt saknar kryptering och säkerhet. Vem som helst kan mycket enkelt ta över och styra de anslutna produkterna.
Kul att du gillar vår blogg!
Skriv upp dig på vår maillista för att få allt det senaste från m.nu - Nya produkter, kampanjer och mycket mer!
Wohoo! Du är nu med på maillistan!