Har ni också problem med att vänner och släktingar hälsar på och skrattar lite åt att man inte får använda lampknapparna?

Eller har ni svårt att veta var ni skall göra av de trådlösa fjärrkontrollerna så alla i familjen snabbt hittar dem när de behövs?

Som tur var har vi lösningen! En helt ny kategori med produkter som passar både Philips Hue, Ikea Trådfri samt Xiaomis utbud av knappar och sensorer.

Hur fungerar det?

Tanken med dessa produkter är att de skall komplettera existerande väggknappar, med en trådlös variant. Det finns tre grundtyper.

Extend

Alla varianter i Extend serien monteras tillsammans med existerande väggknappar. De bygger ut som en extra ram där man kan montera t ex en Philips Hue fjärrkontroll.

Insert

Inserts monteras inuti en tom ram och gör så att man kan montera en trådlös knapp innanför ramen. Eftersom de tar upp hela insidan av ramen rekommenderar vi att man förlänger sina existerande ramar med en dubbel eller trippelram. Då slipper man montera bort existerande innanmäte.

On-top

On-top monteras ovanpå befintlig strömställare efter att befintliga knappar monterats bort (OBS – endast knapparna plockas bort, resterande elektronik behålls).

Det fiffiga är att man sedan har ett lock där man fäster den nya fjärrkontrollen/knappen. Om man av någon anledning fortfarande behöver komma åt de ordinarie strömbrytarna kan locket lyftas på och man interagerar med de gamla brytarna.

Så här handlar du

  • Gå till sidan för adaptrarna
  • Filtrera på tillverkaren av fjärrkontrollen
  • Välj någon av de tre typerna beskrivna ovan
  • Väl inne på produkten kan du sedan välja vilken typ av ram du har och som du vill att adaptern skall passa till