Idag trillade det in en låda på m.nu kontoret som vi väntat ivrigt på, nämligen nya filament-lampor från Gledopto!

Vi har salufört ljusslingor, trädgårdsbelysning och även lite normala smarta lampor från Gledopto ett bra tag nu och konsensus verkar var att det är ett ruskigt prisvärt alternativ till anrika Philips Hue. Speciellt då Gledoptos lampor är Hue-bridge kompatibla!

Nu har vi äntligen plockat hem deras filamentlampor och passar därför på att jämföra lite mot jättarna på Signify! Värt att notera här är att Hue-lampan ligger på 329kr medans Gledopto-lampan trillar in på nätta 209kr! Båda lamporna stödjer både kallt och varmt ljus.

50% ljusstyrka, mixad värme

Utöver designskillnaden där Philips valt en skruvad stil kontra Gledoptos lite enklare raka rör så märks ingen större skillnad i vare sig ljusstyrka eller färger. Båda lamporna levererar ett behagligt ljus som garanterat kommer att ge hemmet en fräsch lyster.

100% ljusstyrka, mixad värme

Varde ljus! När vi drar upp ljusstyrkan till 100% blir vi nästan blinda av Gledopto-lampan som krämar på rejält. Hue lampan levererar bra ljusstyrka men påtagligt mindre med sina 550lm mot Gledoptos 800! Vi noterar dock en lite behagligare ton på Hue-lampan.

1% ljusstyrka, mixad värme

När ljusstyrkan dras ner till nästan noll så blir skillnaden mellan lamporna minimal. Vi noterar ingen påtaglig skillnad utom att designen på Hue-lampan ser väldigt trevlig ut.

100% ljusstyrka, kallt ljus

Återigen får våra hornhinnor sig ett riktigt träningspass när Gledopto gör sitt bästa för att synas från rymden. Känslan av operationssal infinner sig i kontoret och vi konstaterar att Hue håller något högre klass på färgskalan men att skillnaden troligen bara märks av de mest kräsna ljus-entusiasterna.

100% ljusstyrka, varmt ljus

Vi går från operationssal till gammal Brittisk pub när värmen vrids till 100%. Här levererar båda lamporna rejäl mysfaktor. Gledopto blir lite mer “gul” än konkurrenten från Philips Hue men har man önskat varm ton så har man! Hue ger ifrån sig en något jämnare ljusbild, under en lampskärm blir skillnaden troligen mindre påtaglig.

Sammanfattningsvis

När vi dimmar ner för att avsluta jämförelsen så konstaterar vi att Philips Hue börjar få rejäl konkurrens från alla sidor. Här har Gledopto levererat en riktig uppstickare som är över 100kr billigare.

Visst, Hue har gjort en lite flashigare lampa sett till den vackra skruven och något högre kvalitetskänsla, men när plånboken får tala så blir valet väldigt svårt. Gledopto går in i Hue appen och har stöd av de flesta styrenheterna på marknaden och levererar till det en väldigt snarlik men också ljusstarkare upplevelse än industrijätten.

Vilken du än väljer kommer du att bli nöjd, det kan vi garantera. Men saken är klar, Gledopto har gjort riktigt bra ifrån sig och presenterar en värdig konkurrent som helt klart borde finnas i tanken nästa gång du ska köpa filamentlampa.