Minska Inbrottsrisken med ett smart hem!

Gästbloggare: Done Services

Sommar, sol och semester närmar sig med stormsteg. Synonymt med detta för många är att resa iväg och koppla av, men kan man koppla av helt när man vet att ens hus står tomt under en längre tid?

Något som kan skrämma tjuven är smart belysning. Med hjälp av en elektriker kan du enkelt installera smart belysning både inomhus och utomhus.

Nedan finner du exempel på vad du kan göra med det smarta hemmet för att på ett effektivt sätt säkra din bostad:

  1. Automatisk tändning och släckning: Genom att installera smarta lampor kan du ställa in ett tidsprogram för att tända och släcka belysningen i olika rum. Detta kan efterlikna ditt normala rutinmönster och ge intrycket att någon är hemma.
  2. Fjärråtkomst: Med smarta belysningsenheter som är anslutna till en app kan du fjärrstyra belysningen från var som helst. Vilket ger dig möjlighet att tända och släcka lamporna vid olika tidpunkter under semestern.
  3. Rörelsedetektorer: Du kan installera rörelsedetektorer som är integrerade med ditt smarta belysningssystem. Dessa sensorer kan upptäcka rörelse runt ditt hem och aktivera belysningen. Det kan skrämma bort potentiella tjuvar och göra det svårare för dem att smyga runt obemärkt.
  4. Simulera närvaro: Skapa ett mer realistiskt intryck av att någon är hemma genom att integrera ditt smarta belysningssystem med andra smarta enheter i ditt hem. Till exempel kan belysningen kopplas samman med ditt smarta hemsystem för att aktivera TV:n.

Produkttips

Här är några exempel på produkter som arbetar med Z-wave-teknik och kan användas för att uppnå de funktioner som nämns i texten ovan:

  1. Z-wave-brytare och dimmermoduler: För att kunna fjärrstyra och automatisera belysningen i ditt hem. Exempel på sådana produkter inkluderar Fibaro Dimmer 2 och Aeotec Nano Switch.
  2. Z-wave-rörelsesensorer: För att upptäcka rörelse runt ditt hem och aktivera belysningen. Exempel på produkter inkluderar Fibaro Motion Sensor och Aeotec MultiSensor 7.
  3. Z-wave-hub: En Z-wave-hub fungerar som centralenhet för att styra och kommunicera med de olika Z-wave-enheter i ditt hem. Exempel på Z-wave-hubbar inkluderar Samsung SmartThings Hub och Fibaro Home Center.
  4. Z-wave-smarta pluggar: Genom att använda Z-wave-smarta pluggar kan du fjärrstyra och schemalägga strömmen till olika apparater och lampor i ditt hem. Exempel på produkter inkluderar Aeotec Smart Switch 7 och Fibaro Wall Plug.
  5. Z-wave-dörr-/fönstersensorer: För att övervaka om dörrar eller fönster öppnas eller stängs. Exempel på produkter inkluderar Aeotec Door/Window Sensor 7 och Fibaro Door/Window Sensor.

Det är viktigt att komma ihåg att olika tillverkare kan erbjuda olika produkter som är kompatibla med Z-wave-teknik. Innan du köper och installerar produkter, se till att de är kompatibla med den specifika Z-wave-hubben eller kontrollenheten du väljer att använda.

Behöver du hjälp att installera? Kontakta Done Services!