Vid pennan – Erik Freiholtz, VD på m punkt nu Sverige AB och ordförande i MakersLink.

Ta en skopa open source-kultur, några teskedar robotteknik, en halvklass syslöjd och en nypa industridesign – vad får du då? Makerrörelsen! Oavsett om du är ung eller gammal, nybörjare eller civilingenjör eller bara vill skapa något fint så är du välkommen.

Jag blev nyligen ordförande för den ideella föreningen MakersLink här i Linköping. Det är en kreativ mötesplats för oss i Linköping som vill träffas och lära av varandra.

Vi på m.nu har alltid känt oss som en del av det som på senare år har börjat kallas för makersrörelsen. Det startade redan då jag ensam började bygga temperatursensorer hemma i studentrummet för snart 20 år sedan. Numera har vi på m ett helt lager fullt med prylar och komponenter som passar perfekt till en skapande maker.

Men även du som inte har vårt lager av roliga grejer kan faktiskt ganska enkelt bli en maker och börja skapa något kreativt genom att gå med i MakersLink.

Blir du nyfiken? Alla är välkomna!

Du hittar oss här http://www.makerslink.se/

Eller på vår Facebooksida här: https://www.facebook.com/makerspacelinkoping/

Du som inte bor i Linköping behöver inte misströsta. Det finns en uppsjö av liknande initiativ runtom i Sverige och nya kommer hela tiden. Du kan börja leta på Makers of Sweden http://www.makersofsweden.se/

//Erik Freiholtz, orförande MakersLink och VD på m punkt nu Sverige AB