HÖSTENS STORSÄLJARE!

Sommaren är slut och det börjar bli dags att dra på sig varmare kläder och spendera mer tid inomhus. Så varför inte investera i ditt smarta hem och göra tillvaron lite trevligare? 

I höst tar vi in massor av roliga nyheter både för dig som är entusiast likväl som för dig som precis påpörjat din smarta-hem resa. Häng med och kika på några av de bästa nyheterna i vår butik för hösten 2023!

Raspberry pi 5

Höstens största nyhet är tveklöst den helt nya versionen av den evigt populära minidatorn Raspberry Pi.

Med mer än dubbelt så mycket prestanda som sin föregångare så är vi tämligen övertygade om att Pi 5 kommer att hitta in i många av våra kunders hem. Raspberry Pi 4 har länge varit ett otroligt populärt val frö den som vill bygga ett Home Assistant system och med Pi 5 så bör allt rulla på både snabbare och stabilare.

Bland nyheterna finns till exempel:

 • Stöd för PCI Express 2.0
 • Videocore VII i 800mhz med stöd för Vulkan 1.2
 • LPDDR4X SDRAM
 • Inbyggd RTC
 • M.2 NVME support via HAT

Raspberry Pi 5 släpps i två versioner, en med 4GB RAM och en med 8GB RAM.

Home Assistant Green

Home Assistant till folket? Home Assistant till folket.

Äntligen har personerna bakom marknadens mest avancerade smarta hem system insett att tröskeln är lite för hög. Det har länge varit svårt för vanliga användare att ge sig in på HASS. Det ska helt nya Home Assistant Green råda bot på!

HA Green är en styrenhet där allt du behöver för att komma igång finns färdiginstallerat. Koppla in strömkabel, surfa in på enhetens adress och vips så är du igång som Home Assistant användare!

 • Rockchip baserad och passivt kyld
 • Lägg till stöd för Zigbee & Z-Wave mm med hjälp av USB-stickor
 • Fungerar med Google Home, Smartthings, Homekit m.fl.
 • Fungerar helt lokalt och med stor fokus på integritet

Med stöd för tusentals varumärken så är Home Assistant Green perfekt för dig som vill ta nästa steg i ditt smarta hem. Känns det svårt? Glöm inte att vi har fri teknisk support alla vardagar!

AEOTEC ZIGBEE RELAYS

Aeotec har länge varit stora med sina Z-Wave produkter, som fått goda recensioner för bra kvalitet och snygga design. Nu börjar de skifta fokus och släpper en uppsjö av produkter med Zigbee som protokoll!

Först ut är inbyggnadsprodukter i Aeotecs nya Pico-serie. Fokus ligger på liten storlek och enkel installation, framförallt inom Smartthings-plattformen.

 • Extremt små och passar i de flesta väggdosor
 • Finns med både en och två kanaler
 • Inbyggd energimätning i hela serien
 • Fjädrade terminaler för busenkel installation

Nytt från aqara

Kan man ha en nyhetsartikel inom smarta hem utan att nämna Aqara? Svårt, då den populära tillverkaren praktiskt taget sprutar ut nya produkter som alla är värda att nämna.

Vad sägs om en dörrklocka med inbyggd 2K video som är fullt kompatibel med bland annat Homekit? Med Aqara Smart Video Doorbell får du smart ansiktsigenkänning, möjlighet att välja egna ringsignaler och mycket mer!

Extra trevligt är också att du själv kan välja om dörrklockan ska köra på batteri eller via sladdarna till din gamla ringklocka, ballt!

Lite belysning står också på menyn bland höstens släpp. Aqaras nya LED Strip T1 tar den digitala slingan till folket. Digital slinga innebär att du kan sätta olika färger och styrkor på olika delar av slingan, detta gör att du till exempel kan skapa häftiga regnbågsmönster!

LED-slingan kan förutom detta även blinka i takt till musik, lysa upp när du får en notifikation och mycket mer! Räcker inte längden till så är den enkel att förlänga med prisvärda extralängder.

För dig som är sugen på Matter så har vi goda nyheter då Aqara aviserat att de är “all-in” på den nya standarden. En av de första produkterna ut på den fronten är sprillans nya Aqara Door / Window Sensor P2.

Den nya sensorn använder Thread och Bluetooth för att kommunicera mot Matter-standarden och får ses som hyfsat “bleeding edge” då många hem idag saknar Thread-nätverk. Men om du har en Smartthings Hub eller en Nest Hub Gen 2 så är det bara att tuta och köra!

Massiv batteritid utlovas och sensorn följer ett helt nytt designspråk från Aqaras sida.

Shelly Mini

Shelly fortsätter att gå från klarhet till klarhet. Med nya Mini-serien ser de till att fånga upp de kunder med begränsad plats i sina väggdosor.

Med en formfaktor mindre än ett euro-mynt så förstår man att det är något alldeles speciellt som kommit ut från IoT-gigantens fabriker. Vi kan verkligen inte understryka nog hur små de här produkterna är.

Just nu består serien av tre produkter: Shelly Plus 1PM Mini, Shelly Plus 1 Mini och Shelly Plus PM Mini. Vi räknar med att fler är på G!

Plus 1PM Mini och Plus 1 Mini är väldigt lika där den förstnämnda bjuder på inbyggd energimätning. Plus 1 saknar energimätning men går istället att köra som potentialfritt relä vilket gör den otroligt mångsidig.

Doldisen i gänget heter Plus PM Mini och är en ren energimätare i miniatyrformat. Du kan enkelt montera den på lite vad som helst. Varför inte bakom uttaget till din kaffebryggare eller på din varmvattenberedare?

Shelly Mini ungerar över WiFi och Bluetooth. Du kan använda produkterna antingen på egen hand eller i ett smart hem system såsom Homey och Smartthings.

Vilken nyhet är du mest taggad på?