Nu är det den där mörka tiden på året igen. Som ni kanske vet är vi på m tämligen förtjusta i allt vad LED heter, och en produkt som både sålt bra och sammanfattat lite vad vår verksamhet grundar sig i är X-mas lights by m.nu, en individuellt adresserbar RGB LED-ljusslinga som styrs via en Arduino Nano.

Ganska länge har vi själva dock ansett att denna lösning inte varit smart nog, så i år vill vi presentera…… *trumvirvel*

Levelshift Shield på WeMos D1 Mini

Levelshift Shield på WeMos D1 Mini

X-mas lights, version 2! Här har vi gått över till en WeMos D1 Mini som styrenhet, och vi har utvecklat en egen Levelshift Shield till den eftersom D1 Mini (och andra ESP8266-baserade enheter) kommunicerar på 3.3V. Denna kombination är betydligt enklare att bygga, och ungefär lika invecklad att flasha från Arduino-mjukvaran.

Eftersom WeMosen har inbyggd WiFi har vi också gått ifrån den lokala kontrollen med knapp och potentiometer. Nu ansluter slingan till ditt WiFi, och du kan ändra färgläge, ljusstyrka med mera direkt från en mobil eller dator! Mycket smartare 😉

Mjukvaran är baserad på esp8266-fastled-webserver, en LED-webserver som utvecklats av en av hjärnorna bakom det suveräna biblioteket FastLED. Vi har skapat en egen fork och plockat bort kod för IR-styrning, och anpassat den för WeMos PIN-layout. Vår kod kan du hitta här!

På samma sida finns utförliga instruktioner för hur man flashar mjukvaran på WeMosen. Mycket nöje! 🙂