Den 22 April är det Earth Day!

Så vad innebär det?

Earth Day innefattar många saker, men främst är det en dag som är till för att uppmärksamma den påverkan vi har på planeten och en möjlighet att bidra lite extra till att minska vårt klimatavtryck.

Plocka skräp i naturen, plantera träd och ge bidrag till organisationer som städar våra hav. Det finns massor med sätt att hjälpa till på!

Det lättaste sättet att hjälpa till på är dock något du kan göra hemma, nämligen minska din elförbrukning. Att producera el har en omfattande påverkan på vår miljö och ju mindre av den du kan använda desto bättre. På senare tid har dessutom priset på el gått upp rätt rejält, så det är inte bara miljön som kommer att tacka dig för att du minskar din förbrukning, även din plånbok kommer att bli lite gladare.

På m.nu har vi massor med produkter som kan hjälpa dig att sänka just din elförbrukning. Det blir mycket lättare att släcka lamporna efter dig om du inte ens behöver tänka på det 🙂

Nedan tipsar Simon och Erik här på m.nu om några av deras favoriter som vi självklart prissänkt dagen till ära (tom 1/5).

Klicka på knapparna för att komma till produktsidan och kika närmare! 🌍

Smarta Plug-in reläer

Ett smart plug-in relä är det enklaste sättet att spara både el och miljö. Du kan koppla in dina existerande icke-smarta prylar i reläer och på så sätt se till att dina lampor, din kaffemaskin eller TV mm är avstängd när du inte är hemma eller använder dom.

Det finns flera olika modeller från en hel drös av tillverkare. Vissa är så enkla att du bara behöver WiFi och din telefon för att komma igång medan flera använder ZigBee eller Z-wave för att kommunicera.

Shelly – Liten, snygg och kräver ingen styrenhet!

Neo Coolcam – Marknadens billigaste Z-wave plug. Mäter energi ockå 🙂

Neo Coolcam – 16A och ZigBee! Behöver vi säga mer? Fantastisk plug.

Fibaro – Z-wave pluggarnas granddaddy. Storsäljaren!

Nedis – Den perfekta nybörjarpluggen för dig som vill börja med smarta hem.

Smart Belysning

Smart belysning är väldigt populärt och smarta lampor är ett erkänt sätt att spara el på samtidigt som du får möjlighet att lysa upp ditt hem på ett vackert sätt.

Många av de smarta lamporna på marknaden idag erbjuder full RGBW och går generellt att styra med rösten. För den som vill ha lite mer klassisk stil på belysningen så finns det numera smarta filamentlampor också!

Strömsnål RGBW E14 lampa med Zigbee – Funkar bland annat i Hue! 

Smart ZigBee filamentlampa som till skillnad från gamla filamentlampor drar mindre ström och lyser starkare.

Lys upp hemmet i regnbågens alla färger med smarta E27 lampor. Funkar i Hue, Homey mm. 

Erkänd kvalitét från Philips Hue. Strömsnål filamentlampa med justerbart vitt ljus. 

Smarta reläer och lampknappar

Du kanske redan har en favoritlampa i taket som du inte vill byta ut? Eller har du kanske en LED-list under köksbänken som blir bökig att ta bort? Då är inbyggnadsreläer och smarta LED-controllers något för dig!

Antingen kan du nyttja dina existerande lampknappar och sätta ett smart relä bakom, eller så kan du byta ut hela knappen till ett smart dito 🙂

Världens minsta LED-strip controller med Zigbee. Styr med 5-12-24V beroende på slingan. Funkar i Hue m.fl.

Inbyggnadsdimmer size XXS. Klassikern från Qubino med effektmätning.

Varför inte bara byta hela lampknappen? Aqaras snygga och moderna lampknappar finns med och utan nolla och som singel/dubbelknapp.

På och av har aldrig varit enklare. Aqaras snygga och strömsnåla relä funkar med nästan alla styrenheter.

Det här är bara ett urval av alla produkter vi prissänkt i vår Earth Day kampanj. Fokus har legat på produkter som på ett enkelt sätt hjälper dig att minska din förbrukning och således också ditt klimatavtryck. När du beställer på m.nu skickas våra produkter alltid i klimatsmarta förpackningar och är packade med återanvändbart material.

Har du redan en massa smarta grejer hemma? Då kan det passa att skänka en slant till Earth Day Foundation som verkar för de mål som uppmärksammas under Earth Day 🙂 Donera kan man göra här: Donate to EARTHDAY.ORG