Har du också känt att det maximala avståndet mellan styrenheten och mottagarna ofta är lite kort? Eller att signalerna riskerar att inte riktigt nå fram?

Nu har NEXA lanserat ett nytt koncept som bygger på LoRa-teknik och råder bot på avståndsproblemet! Det kallas för NXT Home och nedan berättar vi mer.

NXT Home bygger på Long Range teknik och har en teoretisk max-distans på 300m. Med den krypterade tvåvägskommunikationen så kan du vara säker på att signalen gått fram och risken för störningar minimeras.

Väljer du att använda appen för IOS eller Android (via Nexa Bridge X) så får du också en bekräftelse på om enheten är På eller Av direkt i appen, precis som när du använder Z-Wave eller ZigBee som också bygger på tvåvägskommunikation.

Alla enheter i NXT Home kan kommunicera med varandra, men om du vill styra via en app kan du använda den nya styrenheten NEXA Bridge X.

Systemet består i dagsläget av följande enheter:

Med den smarta Nexa Home tekniken kan du styra mottagare med mottagare. Tack vare denna funktion så skapar du länkar från en mottagare till flera andra mottagare, exempelvis om du tänder utebelysningen på framsidan av huset så tänds samtidigt belysningen på baksidan av huset och vid garaget. Och som vi nämnde så är avståndet inga problem, faktiskt ända upp till 300 meter i öppen miljö.

Använder du Nexa sedan tidigare och vill ansluta dina äldre sändare och mottagare i detta system så går det utmärkt. Alla enheter i NXT Home är bakåtkompatibla med Nexas tidigare system och kan anslutas till Nexa 433 systemet. Men då begränsas avståndet åter till ca 30 meter som det tidigare har varit, men fördelen är att du kan nu kombinera äldre och nya sändare och mottagare. 

Du kan till exempel använda NEXAs 433MHz enheter i huset, lägenheten eller kontoret där avstånden ofta ligger mellan 5-25 meter. Men samtidigt använda NXT Home enheter för de längre avstånden ut till garaget, förrådet, växthuset eller nere vid bryggan/sjöboden där båten ligger. 

Väljer du att använda NEXAs Bridge X som hjärtat i systemet kan du dessutom använda Z-Wave enheter som ett komplement till de övriga enheterna.

På m.nu hittar du allt som har med Nexas sortiment för smarta hem att göra, https://www.m.nu/Nexa